Pre - en postnatale begeleiding

PRENATALE BEGELEIDING

 • Zwangerschapsgerelateerde klachten
  Vrouwen kunnen bekkenpijn krijgen tijdens of na de zwangerschap en bevalling. Ze hebben last van continu aanwezige pijn: vaak scherp, soms branderig of zeurend. De pijn kan uitstralen naar de benen of hoger in de rug. Staan, zitten, buigen, tillen en traplopen kunnen de pijn verergeren.
  De kinesitherapeut kan een belangrijke rol spelen in het omgaan en verminderen van bekkenpijn. De behandeling bestaat uit begeleiding en oefentherapie.
 • Voorbereiding op de bevalling
  Bent u zwanger? Dan bereiden wij u en uw partner graag zo goed mogelijk voor op de bevalling. Uw prenatale kinesitherapeut geeft u tips voor het opvangen van
  zwangerschapskwaaltjes, het trainen van de bekkenbodem en leert u ontspanningsoefeningen aan.
  Tijdens de geboortelessen krijgt u bovendien uitleg over het verloop van de arbeid en de bevalling.
  We besteden ook veel aandacht aan ademhalingstechnieken en verschillende houdingen om de weeën op het vangen en leren u perstechnieken aan. U kunt deze begeleiding zowel individueel als in kleine groepjes volgen. Beste start: vanaf 30 weken zwangerschap.

Maak een afspraak


POSTNATALE BEGELEIDING

Een bevalling is een hele ervaring. En dat geldt niet alleen voor u, als mama, maar ook voor uw lichaam. Uw lichaam zal moeten herstellen en zal zich moeten aanpassen aan de nieuwe situatie. Tijdens de postnatale lessen traint u de verschillende spiergroepen, zoals buik-, borst- en bilspieren, bekkenbodemspieren, rugspieren en bouwt u uw conditie weer op. U kan individueel trainen of samen met andere jonge mama's in de groepsworkout "Back to move - postnataal". Deze workout gaat 2 x per week door. Stuur gerust een mail voor meer informatie.

Meer info

Elke Beheydt

elke@reflexx.be

 • Zwangerschapsbegeleiding
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten
 • Postnatale revalidatie
 • Bekkenbodemtherapie
 • Ademhalingstherapie
1 Hires Reflexx WAL5241