Acupunctuur

Acupunctuur is een medische complementaire techniek, die historisch gezien haar oorsprong vindt in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door de stimulatie van specifieke punten op het menselijk lichaam bereikt uw acupuncturist een therapeutisch effect.

Acupunctuur mag dan wel al een oude behandelingswijze zijn, ze blijft een basistechniek in de manuele therapie. En ze is nog altijd zeer effectief bij de behandeling van pijn. Uw acupuncturist gebruikt fijne dunne, steriele naaldjes die hij/zij in uw lichaam, in de acupunctuurpunten prikt. Deze liggen op specifieke punten ter hoogte van de meridianen. Pijn situeert zich altijd in een of meerdere meridianen. Door het aanprikken van deze acupunctuurpunten herstelt de acupuncturist uw energiestroom in de meridianen en verdwijnt de pijn.

Acupunctuur wordt niet enkel voor pijn gebruikt, maar ook voor een uitgebreid gamma aan pathologieën, zoals sinusitis, migraine, reflux, constipatie, ... Door de neuromodulatie waarvoor acupunctuur zo gekend is, kan een acupuncturist een groot aantal lichamelijke functies beïnvloeden.

maak een afspraak

Kevin Monteyne

kevin@reflexx.be

  • Manuele therapie
  • Algemene kinesitherapie en revalidatie
  • Acupunctuur
1 Hires Reflexx WAL5082