Bobath therapie

Bobath therapie is er voor kinderen (en volwassenen) met een hersenletsel - aangeboren of niet-aangeboren - maar ook voor kinderen met andere neuromotorische of psychomotorische aandoeningen. Voor hen is (vroege) therapeutische ondersteuning belangrijk. Het zorgt voor een betere levenskwaliteit.

Uw Bobath therapeut behandelt de problemen bij de controle en de sturing van houdingen en bewegingen. De oorzaak is de aansturing vanuit de hersenen en de problemen uiten zich in de motoriek (verhoogde, gestoorde of verminderde spiertonus, gestoorde coördinatie van beweging en houding, evenwicht en steunname). Bij Bobath gaan we ervan uit dat het centraal zenuwstelsel modifieerbaar is, vandaar het belang van een vroege therapeutische aanpak.

Uw therapeut streeft naar een meer normale spierspanning door facilitaties of stimulaties. Zo kan uw kind meer normale bewegingen en dito bewegingspatronen ervaren tijdens oprichting, steunname, beweging en houding (evenwicht). We lokken de meer normale bewegingspatronen uit waardoor uw kind in staat is de omgeving beter te verkennen. Hij/zij zal functioneler worden. Niet alleen het bereiken van de motorische functie is dus belangrijk, maar ook de manier waarop deze functie wordt uitgevoerd.

Het Bobath concept helpt ook de bijkomende othopedische gevolgen van de pathologie, zoals contracturen en orthopedische misvormingen, te voorkomen. Daarnaast zoeken we naar de meest geschikte hulpmiddelen bij het zitten, staan, voortbewegen en bij de ADL-activiteiten (eten, aankleden, ...).


maak een afspraak

Rebecca Depuydt

rebecca@reflexx.be

  • Bobath therapie
  • Kinderrevalidatie
  • Ademhalingstherapie
  • Schrijfmotoriek
1 Hires Reflexx WAL5344

Floor David

floor@reflexx.be

- Bobath therapeut
- Kinderrevalidatie
- Schrijfmotoriek
- Ademhalingstherapeut

Foto floor